oferte de cazare la munte in statiunile sinaia busteni azuga predeal
Cazare Valea Prahovei, Oferte Craciun 2017 Valea Prahovei, Oferte Revelion 2018 Valea Prahovei, Apartamente Sinaia, Apartamente Busteni, Oferte Cazare, Oferte Revelion 2018, O saptamana la Munte, Apartamente Azuga, Team-Building, Oferte Cazare Pasti, Oferte Cazare Ieftina, Cazare la Munte, Apartamente Predeal, Apartamente in Regim Hotelier, Inchirieri apartamente Sinaia, Tabere Valea Prahovei, Oferte Valea Prahovei, Valea Prahovei, Cazare Sinaia, Cazare Busteni, Cazare Azuga, Cazare Predeal, Cazare Bran, Inchirieri Valea Prahovei, Oferte Tabere 2017 Valea Prahovei, Hoteluri Valea Prahovei, Tabere Sinaia, Tabere Busteni, Tabere Azuga, Tabere Predeal, Tabere Bran, Cazare Apartamente Sinaia, Cazare Apartamente Busteni
Orasusl/Busteni/Calitatea/Climaterica













Calitatea Climaterica


Caracterizare Generala

Turism si protectia mediului
Calitatea climaterica
Aspecte ecologice si recomandari pt. turisti


Nu este lipsit de inportanta expunerea, cat mai scur posibil, a calitatii climatului din statiunea Busteni pentru a da o idee exacta asupra efectelor variate ale climei de aici asupra organismului, cat si pentru a informa pe aceia care nu au putut prin propria lor experienta sa cunoasca si sa aprecieze climatul subalpin si binefacerile sale, intrucat, in mod special, conditiile climatice ale acestei statiuni comporta caracteristici cu totul particulare, de care trebui tinut seama.

Modul de actiune al acestui climat asupra organismului, este foarte complex si tine de mai multi factori. Astfel vom avea actiuni de ordin fizic , ca : presiunea atmosferica, caldura sau luminozitatea; de ordin chimic : compozitia aerului, a apei potabile; de ordin biologic : puritatea microbiana a aerului, natura alimentatiei locale, felul de viata necesitat de climat. De asemenea, factorii psihici au un rol important in curele climatice, deoarece schimbarea felului de viata, de mediu, distractii, viata intr-o regiune frumoasa si pitoreasca au, prin ele insil, o influenta terapeutica manifestata.


Climatul la aceasta altitudine este mai mult tonic decat excitant. Daca el nu este tot atat de puternic cum este climatul de altitudine, el este, in schimb, mai bine tolerat in majoritatea cazurilor. De aici rezulta ca si indicatiile vor fi mai intinse, iar contraindicatiile vor fi foarte reduse.

Tranzactii Imobiliare Sinaia Busteni Azuga Predeal

In mod general, climatul la o asemenea altitudine are urmatoarele efecte asupra organismului : scade metabolismul bazal, micsoreaza viteza de sedimentare a globulelor rosii, micsoreaza volumul de aer respirat, rareste respiratiile. Ceea ce se traduce printr-o intensa actiune sedativa asupra nutritiei si o actiune de repaos asupra respiratiei.
Principalul avantaj al statiunii este caracterul sau balneoclimateric - Factorii naturali de cura.
In statiunea Busteni pot fi tratate formele de nevroza astenica, bolile endocrinometabolice, afectiunilecronice ale cailor respiratorii, reumatismulcronoc degenerativ, tulburarile circulatorii periferice , hipertensiunea arteriala stadiul I, rahitismul si tulburarile de crestere la copii.

Bioclimatul tonic constitue un stimulent puternic ce se caracterizeaza prin valorile relativ joase ale presiunii atmosferice. Aerul e curat, fara praf, deosebit de bogat in radiatii ultraviolete. In viitor alt factor natural de cura ar putea fi si apele munerale din statiune, daca vor fi recaptate. In aceste conditii, statiunea si-ar putea extinde considerabil valentele curative si pentru tratarea unor afectiuni ale aparartului digestiv. Analizele efectuate de Institutul de balneofizioterapie din Bucuresti a stabilit ca apele minerale de la Busteni sunt clorurate, sulfatate, sodice si hipotone, ce pot fi utilizate in urmatoarele cazuri:

- in afectiuni gastrointestinale ( gastrite hiperacide, dispepsii hiperstenice si chiar boala ulceroase, in colite cronice si dispepsii intestinale de putrefactie si fermentatie, stari de alergie alimentara ).
- in diVACANTAnezii biliare, mai ales in atoniile veziculare, in colecistitele cronice.
- in afectiuni hepato-biliare ( insufucienta hepatica )
- in boli de nutritie: glicozuri alimentare, diabetul simplu si in obezitate

Regimul de cura in statiunea Busteni este recomandat pentru:
- nevroza astenica, sindroame neuroasteniforme pe fond somatic
- boli endocrinometabolice ( hipertiroidia, diabetul zaharat, dislipedemiile )
- afectiuni reumatismale cronice
- tulburari circulatorii periferice ( inclusiv insuficienta venoasa cronica )
- hipertensiune arteriala de gradul I
- afectiuni cronice ale cailor respiratorii: bronsite cronice, faringolaringite cronice, scleroemfizem pulmonar etc.

Baza de tratament din statiune cuprinde, in principal, urmatoarele sectii:
- hidroterapie - cu bai de plante medicinale, bai carbogazoase, bai cu esenta de brad, bai cu peria, bai saline, dus subacval, afuziuni generale si partiale.
- proceduri electroterapeutice - ionizari, galvanizari, faradhizari, curenti diadinamici, raze ultrascurte, raze infrarosii, ultrasonoterapie, bai galvanice, ultraviolete
- masaj partial si general
- cultura fizica medicala
- pneumoterapie - aerosoli, inhalatii individuale cu substante medicinale
- alimentatie diabetica - dieta I pentru gastrita, ulcer si hipertensiune, dieta V pentru afectiuni hepatobiliare, dieta IX pentru diabet zaharat.
Pe langa caracterele constatate, climatul din aceasta statiune - si in general climatul de munte - mai are si caractere sezoniere care nu trebuiesc neglijate si anume :
- Primavara - umiditate a solului - din cauza topirii zapezilor - ceata, burnita.
- Vara - mare variabilitate meteorologica, ploi in lunile iunie - iulie, vreme frumoasa in lunile august - septembrie; caldura potrivita ziua, racoare noaptea.
- Toamna - vreme frumoasa si durabila; lipsa de umiditate.
- Iarna - frig constant - variatiile de temperatura fiind mici - puternica insorire mai ales in ianuarie - febroarie. Frigul - frigul uscat mai ales - are o dubla actiune: pe de o parte el elimina caloriile produse prin exces; pe de alta parte, mareste tonusul centrilor nervosi. Prin aceasta dubla functiune terapeutica, frigul transforma cura de aeratie in cura de desintoxicatie si de antrenament.
Rezulta ca maximul insusirilor terapeutice - deci si maximul de folos - se manifesta iarna.
Dar actiunea acestui climat asupra afectiuilor pulmonare trebuie considerata din doua puncte de vedere:

1. Efecte fiziologice.
2. Efecte terapeutice.

1. Efectele fiziologice - se pot sintetiza astfel :

a) Supra oxigenarea si deci o mai buna folosire a alimentelor si o inbunatatire a starii generale . Aceasta datorita polypneei si maririi amplitudinii respiratorii, ca raspuns reactional la scaderea presiunii atmosferice, si la pericolul de anoxyemie care rezulta ; bataile inimii se accelereaza ; numarul globulelor rosii poate creste cu 1 - 2 milioane pe mm. ( Hiperglobulie ); hemoglobina creste cu aproximativ 20%.

b) Intensificarea respiratiei cutanate si a eliminarii vaporilor de apa din aparatul respirator. Cantitatea de apa eliminata din sange si din tesuturi poate creste pana la 50%, ceea ce explica de multe ori actiunea altitudinii asupra mecanismului termo-regulator, determinand astfel scaderea febrei.

c) O stare de euforie
d) Mecanismul respiratiei este usurat
e) Un anumit grad de rezistenta la frig.
f) Somnul devine linistit.
g) Moralul se resimte in bine.

2. Efectele terapeutice - sunt foarte importante :

a) Starea generala, se imbunatateste prin stimularea vitalitatii generale.
b) Febra, cedeaza mai usor sub actiunea repaosului practicat la o asemenea altitudine
c) Simptomele pulmonare : Tuse si expectoratia dimineata datorita actiunii aerului uscat, pur din punct de vedere bacteriologic si lipsit de praf si fum. Dispneea se amelioreza. Hemoptizia e influentata favorabil in majoritatea cazurilor.


INDICATII

Numeroase sunt starile si afectiunile care se pot trata intr-o larga masura in acesta statiune climaterica Busteni.
1. Starile anemice
2. Surmenajul
3.Debilitatea
4. Convalescenta dupa afectiunile acute: pneumonia, bronho-pneumonia, abcesul acut al plamanului, pleurezia serofibroasa.
5. Rihno-bronsita descendenta
6. Bronsita cronica
7. Bronsita cronica consecutiva maladiilor infectioase : tusea convulsiva si rugeola la copii; gripa si febra tifoida la adulti.
8. Bronsita fetida
9. Scleroza pulmonara
10. Dilatatia bronsica
11. Maladia luiBasedow
12. Emfizemul pulmonar
13. Astmul.
Copiii in special se simt minunat in acesta statiune

CONTRA - INDICATII

Sunt de doua feluri : temporare si absolute

Contra - indicatiile temporare:

1. Bronchiticii in puseuri acute. - Nu se vor trimite pentru cura decat dupa 15 zile dupa ce temperatura a revenit la normal .
2. Amigdalitele . - dupa o convalescenta de 3 saptamani
3. Pneumonia si bronho-pneumonia . - dupa o luna de zile
4. Pleurezia
5. Tusea convulsiva . - se va astepta cel putin o luna de zile dupa incetarea quintelor de tuse
6. Copii atinsi de adenopatie tracheo-bronsica vor fi trimisi dupa circa 6 saptamani dupa perioada episoadelor febrile.


Contra - indicatii absolute :

1. Afectiuni febrile
2. Nefritele acute
3. Cardiopatiile sau asistola
4. Hipertensia foarte ridicata si datorata arteroscrelozei
5. Varsta prea inaintata - bolnavi trecuti de 60 ani

Copyright © 2006 Mervani GROUP ROMANIA.
Design by MERVANI MEDIA
Imobiliare Valea Prahovei MixMontan