oferte de cazare la munte in statiunile sinaia busteni azuga predeal
Cazare Valea Prahovei, Oferte Craciun 2017 Valea Prahovei, Oferte Revelion 2018 Valea Prahovei, Apartamente Sinaia, Apartamente Busteni, Oferte Cazare, Oferte Revelion 2018, O saptamana la Munte, Apartamente Azuga, Team-Building, Oferte Cazare Pasti, Oferte Cazare Ieftina, Cazare la Munte, Apartamente Predeal, Apartamente in Regim Hotelier, Inchirieri apartamente Sinaia, Tabere Valea Prahovei, Oferte Valea Prahovei, Valea Prahovei, Cazare Sinaia, Cazare Busteni, Cazare Azuga, Cazare Predeal, Cazare Bran, Inchirieri Valea Prahovei, Oferte Tabere 2017 Valea Prahovei, Hoteluri Valea Prahovei, Tabere Sinaia, Tabere Busteni, Tabere Azuga, Tabere Predeal, Tabere Bran, Cazare Apartamente Sinaia, Cazare Apartamente Busteni
Orasusl/Busteni/Tehnica/Climaterica

Tehnica Climaterica


Caracterizare Generala

Turism si protectia mediului
Tehnica climaterica
Aspecte ecologice si recomandari pt. turisti


Daca vrem sa obtinem de la o cura climatica tot ce ea poate da, fara indoiala ca e absolut necesr ca bolnavul - sub o indrumare medicala bine organizata - sa-si reglementeze: cura de aer, cura de repaos si exercitiu, gimnastica respiratorie in plin aer, jocurile si sporturile diverse, helioterapia, fara a neglija regimul alimentar.

CURA DE AER

- trebuie sa fie permanenta , adica diurna si nocturna; este un principiu care nu sufera nici o exceptie, ori care ar fi rigorile atmosferice. Ea trebuie sa fie practicata ziua in plin aer si noaptea cu ferestrele deschise. Rezulta o imbibare permanenta de aer reanoit si o intarire a individului fata de frig.


a) Cura de aer diurna
- se face de obicei in pozitie culcata pe chaise-longue sau in pat in caz de febra ( peste 38* ). Patul va fi asezat destul de departe de fereastra iar bolnavul sa fie destul de acoperit pentru a nu racii dar nici prea mult pentru a transpira. Cura de aer pe chaise-longue se face de preferinta afara, pe balconulcasei, sau in camera. Bolnavul trebuie sa fie aparat contra frigului printr-un numar necesar de paturi.

Tranzactii Imobiliare Sinaia Busteni Azuga Predeal


Cura de aer diurna, fie ca se face in pat sau pe chaise-longue, trebuie facuta la umbra. La soare se produce o acumulare de caldura in haine si aceasta condensare de calorii este responsabila de un oarecare numar de congestiuni. Cura de aer se poate face in aer liber cand atmosfera este calma dar cura de aer sub un adapost ( adaposturi facute din panza sau cabine mideste ) este de preferat.


Bine inteles ca la febrili cura de aer in pat este permanenta adica atat timp cat se mentine si febra, pe cand la cei fara febra cura de aer diurna este intermitenta, cura fiind reglementata dupa starea individului.


b) Cura de aer nocturna
- este tot atat de importanta ca si cea diurna. Organismul are nevoie sa respire aer proaspat, curat timp de 24 ore si nu 12 ore. Aerul inchis nu prieste organismului.
Vara este inutil ase lua precautii speciale .Iarna din contra: camera trebuie sa fie usor incalzita pentru a usca aerul, patul asezat lateral fata de use si fereastra pentru a evita curentul de aer; pe timp aspru sa fie deschisa numai fereastra dinspre pat;

CURA DE REPAOS

Este strans legata de cura de aer. Dar, prin cura de repaos se intelege nu numai suprimarea eforturilor fizice, ci si a celor intelectuale precum si a grijilor morale si a socurilor emotionale, deoarece munca intelectuala oboseste chiar mai mult decat munca manuala. Adevaratul surmenaj este in realitate surmenajul moral provocat de deceptii care provoaca ruperea echilibrului si distrugerea resurselor organismului.

Copyright 2006 Mervani GROUP ROMANIA.
Design by MERVANI MEDIA
Imobiliare Valea Prahovei MixMontan